Ексклузивно! ГЕРБ поставя силни водачи на листи за изборите. Изненадите – в Бургас и Варна

бойко борисов

Лъснаха имената на основните водачи на листи на партия ГЕРБ зa предстоящите извънредни парламентарни избори, които са на 2 октомври, съобщава ПИК.

Те са, както следва:

Бойко Борисов ще води в Пловдив и в столичния 25 и МИР, където ще се съревновава с Корнелия Нинова и Ицо Хазарта.

Деница Сачева е водач на листата в Добрич, Росен Желяязков – в Благоевград, Кирил Ананиев е в Перник. Както обикновено Цвета Караянчева ще води в Кърджали, а Делян Добрев – в Хасково.

Костадин Ангелов ще е водач на листата в старопрестолно Велико Търново, а по традиция водач в Габрово е Томислав Дончев.

За останалите райони имената все още не са Уточнени на 100%.

Този път в Бургас ще води Жечо Станков, вместо писателя Любен Дилов. Костадин Ангелов вероятно този път няма да води в морската столица. Има данни, че водачка ще е брюнетката Славена Точева, близка според медийни публикации до бизнесмена със скандална Даниел Славов – Дидо Дънката.

Според първите прогнози за вота ГЕРБ води пред останалите партии, а общо 6 са сигурните партии, които влизат в следващото Народно събрание. Това показват данните на „Маркет линкс“.

ГЕРБ-СДС са първа политическа сила с гласовете на 22,4% от заявилите, че ще гласуват.

„Продължаваме промяната“ са на втора позиция с 19,1% подкрепа. Следват ги ДПС с 11,5%. БСП събира 10,9 на сто подкрепа. „Възраждане“ е на пето място – с 8,4 процента.

С десета по-малко е резултатът на „Демократична България“ – 8,3 на сто.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ