Гълъб Донев се обърна с думи на благодарност към героите от магистрала „Тракия“ след катастрофата

гълъб донев

Служебното правителство на Гълъб Донев провежда редовното си седмично заседание в Министерския съвет.

„Отправям благодарност към всички, които в неделя вечер, добавиха в своя дневен ред, преодоляване на трагедията, каквато можеше да причини преобърналият се автобус с деца от Сърбия“, започна Гълъб Донев.

„Катастрофата събра различни хора, но те бяха заедно и помогнаха на хора в беда. Впечатлен съм и признателен за светкавичната реакция на тези, които не подминаха 217-и км. на магистрала „Тракия“, продължи той.

И похвали държавните институции са действали в завиден синхрон.

Донев благодари на всички, които са помогнали на младия лекар, както и на д-р Антон Елкин, на Живко Стамболиев и Теодор Бочев, които са вадили ранените деца.

„Надеждите ни са, че децата, настанени в „Пирогов“, ще се оправят“, изрази надеждите си Гълъб Донев.

„Войната на пътя е безумие, с което можем да се справим заедно. От МВР очаквам сериозен контрол. Призивът ми към всички е на ценим живота“, завърши Донев.

Той благодари на медиите и допълни, че кабинетът ще се занимае днес и с бедственото положение в община Своге, което беше обявено там заради пресъхването на река Искрецка.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ