Стефан Янев захапа Киро и Асен: Оставиха ни двуцифрена инфлация! Влизам в политиката заради дълг към…

стефан янев

Председателят на „Български възход“ Стефан Янев представя политическите цели и визията на партията си за управлението на България.

„Пред мен стои простият избор – да приема удобен пост или да изпълня дълга си към Отечеството, в което съм се клел“, започна Янев.

Той заяви, че времето и обстоятелствата не са позволили на „Български възход“ да завърши в срок регистрацията си и това е наложило партията да се яви на изборите в коалиция с други партии, които tой нарече съмишленици.

„Влизам в политиката, защото имам дълг пред Отечеството. За мен майката на всички проблеми, е демографската криза. Смятаме за необходимо з млн. души, живеещи в диаспорите, да получат българско гражданство“, продължи той.

Друга цел, която той си постави като част от политическата програма на „Български възход“, е смяна на данъчната политика с т.нар. една държава – две данъчни системи.

„Инфлация се бори с производство и нови работни места“, каза още Янев.

„Въвеждане на задължително конкурстно начало за всяка една длъжност и мандатност“, допълни той.

„Бъдещето партньорство, нека да кажа така – избирателите решават кого да изпратят в парламента. Нямаме червени линии и условия към никого. Можем да си партнираме с всички. На първо място бих направил и търсил възможния баланс за решаване на реалните проблеми на гражданите и бизнеса. В момента газа е една от темите, които доминира обществения живот. Коалицията, която на базата на авантюризъм ни остави инфлация с двуцифрено число и заплаха от глад и студ през зимата“, каза още Стефан Янев, атакувайки предишните управляващи, в лицето на Киро и Асен.

„Позицията, ролята на министър-председателя така, както аз я разбирам, важното според мен, е да осъзнава сложността на решенията, които се взимат в рамките на министерски съвет, да познава как функционира държавата и как търсенето на баланс в една посока може да пречи или да подпомогне общия баланс, който има държавата, за да бъде тя в услуга на своите граждани. Да, готов съм, имам план, имам план по много теми, дългосрочен. Решаването на демографската криза е от изключително важно значение. Това е въпрос, към който трябва да подходим максимално отговорно. Помним времето, когато бяхме 9 млн., сега сме шест. Къде са другите? Част от тях са в диаспорите, други живят в чужбина, не искам да ги деля“, продължи Стефан Янев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ