Ново 20! Бившето ръководство на ВМЗ „Сопот“: Министър Стоянов търси отмъщение

ВМЗ-Сопот Никола Стоянов

Бившето вече ръководство на ВМЗ „Сопот“ отговори на служебния министър на икономиката Никола Стоянов. Според министъра ВМЗ „Сопот” умишлено се води към фалит.

„Бях председателя на съвета на директорите на ВМЗ „Сопот“ до вчера, заяви Мариян Йовчев на брифинг. Днешната ситуация не е изненада за никого. Беше ясно още с назначаването на Никола Стоянов от президента Румен Радев, че ще се търси реванш и отмъщение. Служебният министър на икономиката Никола Стоянов изрече пред медиите множество неверни твърдения, да не кажа лъжи и съм длъжен да отговоря“.

„Стоянов каза, че е експерт. Опитах се да разбера какъв експерт е и в коя област, но не можах да разгадая. Важното е, че президентът Румен Радев знае какъв експерт е и затова два пъти вече го назначава. През ноември за председател на Съвета на директорите на ВМЗ „Сопот“, а сега за служебен министър. Действително Никола Стоянов е подходящ за тази длъжност защото е лично мотивиран за отмъщение“, заяви Йовчев.

Според Йовчев Стоянов умишлено или поради незнание манипулира общественото мнение. „Той явно не различава категориите реализирана и произведена продукция“.

По думите на Йовчев ВМЗ е на печалба от 48 млн. лева. През първото тримесечие, когато Стоянов е ръководил, ВМЗ е на загуба от 1,6 млн. лв.

Йовчер отговаря и на твърдението на Стоянов, че сега е време да се правят инвестиции, а ВМЗ „Сопот“ пропуска това време. Според Йовчев обаче редица машини се нуждаят от сериозен ремонт. „Аз лично се ужасих в какви условия работят работниците. Работната заплата беше подигравателно ниска, увеличихме я с 200 лв., увеличихме и ваучерите на храна. В настоящия момент предприятието има възможност да увеличи заплатите с около 20%“.

ВМЗ „Сопот“ е в стабилно състояние – и финансово и производствено, подчерта Йовчев и попита как при това положение водят завода към фалит.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ