ЗАЩО?! Военният министър Димитър Стоянов с извъредна специална заповед за поделенията

payimage-504540

В служебно време забранявам употребата на алкохол, наркотични вещества, техни аналози или други упойващи вещества от военнослужещите от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия, включително по време на занятия, тренировки, учения, мисии и операции. Такава заповед, с множество уточнения, издаде военният министър в служебното правителство Димитър Стоянов, по неясни причини засега, в знойния 12 август, публикувана едва снощи на страницата на ведомството.

Досегашната дясна ръка на президента Румен Радев – главен секретар на „Дондуков“ 2 забрани на военнослужещите и забраната на продажба на алкохол във всички столове, бюфети и други помещения за напитки във всички военни формирования.

При установяване на нарушение на забраната от заповедта, военнослужещият да се отстранява от военна служба при условията и по реда на Закона за отбраната и Въоръжените сили. А в случай, че армеец се яви в нетрезво състояние, ще бъде уволняван.

Когато се установи, че при изпълнение на служебните си задължения военнослужещият е употребил алкохол или е под въздействието на наркотично или друго упойващо вещество, също ще се налага дисциплинарно наказание.

Стоянов забрани и управлението на МПС-та на МО под въздействието на пиячка и дрога. Лимитът е 0,5 промила.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ