Краят на Киро и Асен! Лъснаха фактурите, които доказват, че са купували руски газ през посредници (СНИМКИ)

бойко борисов

Бившият премиер Кирил Петков и хората му са купували руски газ през посредници, след като решиха едностранно да не се съобразят с изискванията на „Газпром“ и страната ни остана без синьо гориво. Това за пореден път стана ясно вчера, когато на брифинг на ГЕРБ Бойко Борисов и Делян Добрев не само че показаха схемата, по която правителството на „Промяната“ е купувало руски газ с 30% надценка, но извадиха и доказателства фактурите, по които страната ни е плащала за синьото гориво.

Oт ГЕРБ обясниха, че вместо страната ни да купува газ на 86 евро директно от „Газпром“, тя го купува от дъщерната компания на „Газпром“ в Румъния на стойност от 110 евро. Парите от румънската компания отиват в друга дъщерна компания на „Газпром“, в Швейцария, а оттам част от сумите се преразпределят в офшорки.

Според Добрев и Борисов това преразпределяне е под формата на комисионни и отива в офшорни сметки на хора от „Продължаваме промяната“.

След поредните разкрития на ГЕРБ Кирил Петков се появи пред Софийския районен съд и заяви, че завежда дело за половин милион срещу Борисов за клевета.

Фактурите, с които ГЕРБ разполага и бяха разпространени до медиите, обаче доказват, че страната ни е купувала газ през посредници. Нещо повече-купувала е директно от румънския „Газпром“, но с 28% по-висока цена.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ