Колтуклиева: Радостин Василев е “камък на шия”! “Промяната” тръгна към изборите със сакатлък

радостин василев

Знак Божий! “Продължаваме промяната” тръгна към изборите със сакатлък.

За водач на листата в Габрово беше обявен Радослав Василев, вместо Радостин Василев. После от пресцентъра се поправиха.

Я, по-добре да го запишете като Руди Гела, както е известен в цяла България.

Бившият депутат и спор(т)ен министър от “Има такъв народ”, беше и ще си остане чужд на “Продължаваме промяната”. От родния му Плевен го изритаха. Уж щеше да прави “гражданско движение”, защото партиите били омръзнали на хората. Бля-бля-бля.

Натрапник. Службогонец Ренегат. Винаги ще го гледат с подозрение. Защото: “веднъж предател – завинаги предател”.

Заради него напусна политиката едно от първите разпознаваеми лица на новата формация – Яна Балникова, която беше водач на листата в Габрово през ноември 2021 г..

Формалното основание да бъде избран Радостин Василев е, че майка му Мариана Драгнева, е от Габрово, където той се е вяствал от-дъжд-на-вятър.

Всъщност, причината е съвсем друга. Радостин Василев си плати с държавни пари за първо място в партийните листи. На 25 май 2022 г. “Сердика спортни имоти”, с принципал Министерството на младежта и спорта, сключва договор с адвокатско дружество “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков” на стойност 117 349,80 лева – на 2 юни 2022 г. са изплатени 27 000 лева, на 3 юни 2022 г. са изплатени 25 807, 42 лева. В тази кантора е работила Лена Бориславова; там работи Весела Станчева-Минчева, майката на Никола Минчев, който на 16 юни беше свален от поста председател на 47-я парламент, а сега е водач на листите на “Продъижаваме промяната” в Пловдив и в Кърджали.

Радостин Василев е “камък на шия” за всяка партия. Срещу него се водят 3 прокурорски проверки от Софийска районна прокуратура и от Софийска градска прокуратура: заради брутално нахлуване в ресторант “101” в Дианабад; по сигнал за разбиването на офиса на “Има такъв народ” в Плевен; по жалба на народната представителка Христинка Иванова, която се оплака, че е била заплашвана от Радостин Василев, който я е принуждавал да се отцепи от ИТН и да подкрепи правителството на Кирил Петков, при вота на недоверие на 23 юни.

Докато е в предизборна кампания – от 2 септември до 2 октомври, Радостин Василев се ползва със защита срещу съдебно преследване, а като депутат ще притежава имунитет. Това е играта на самообявилия се за “борец срещу мафията”!

Вчера служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева уволни двамата неотлъчни приятели на Радостин Василев – Александър Тодоров и Венцислав Петков, които той с натиск уреди за изпълнителни директори на Български спортен тотализатор и на Национална спортна база. Сашо, който е продавал прахосмукачки в Пловдив, и Венци, който е лепил мокети в плевенски хотели, са компаньони на Руди от деца, на 3 юли тримата бяха снимани на среднощен купон в плажен бар на Халкидики, докато държавата се тресеше от правителствена криза.

… Радостин Василев към Христинка Иванова, 13 юни: “Няма да станем „Продължаваме промяната“ бе, човек, няма да ги подкрепяме, даже.”

Слави Трифонов, 17 август: “Още на 13 юни ви казах, че отцепниците от “Има такъв народ” най-вероятно са купени с пари и постове от “Продължаваме промяната”. И че ще разберем за това като проследим и кой какъв ще стане…

Най-новият политически номад в българската политика Радостин Василев например е спряган за водач на листата на “Продължаваме промяната” в Габрово.

Какво нещо е иронията на съдбата! Мисля, че няма по-подходящо място за един доказан предател и жалък службогонец от водач на листа в града на хумора, сатирата и забавата.”

Радостин Василев, 27 август 2021 г.:”Слави Трифонов е прекалено голям за малките кресльовци.”

Радостин Василев, 9 октомври 2021 г.: “Кирил Петков е подписал декларация с невярно съдържание и това е престъпление, което се наказва съгласно чл. 313 от НК.

Кирил Петков е заемал поста министър в нарушение на Конституцията.

Кирил Петков лъга цяла България в продължение на месеци и следва да понесе отговорността за това, включително и политическата.”

Ех, Слави, Слави… подлагал си ги на детектор на лъжата кандидатите за славата. Скапан ти е детектора, душа-камбана. Сега внимавай повече!

От Фейсбук профила на журналистката Соня Колтуклиева



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ