Митничари спряха мацка за проверка и събраха очите: В чантата й откриха пистолет и 106 бойни патрона

Митничари

Пистолет без надписи и сериен номер и 106 бойни патрона откриха наши митничари в дамска чанта на пътничка – българска гражданка. Въоръжената дама с инициали Н.Л. била хваната на Митнически пункт Лесово, докато се опитвала да пресече българо-турската граница преди зазоряване.

Оръжието е открито от митничарите на 28 август, в около 04:10 ч., на трасе „Входящи леки автомобили“. Колата, с българска регистрация идвала от Турция. В зоната за митнически контрол шофьорът и пътничката в автомобила – и двамата български граждани, са обявили, че нямат нищо за деклариране.

По метода за анализ на риска превозното средство е селектирано от митническите служители за щателна митническа проверка, предава Телеграф. В хода на контролните действия в дамската чанта на пътничката с инициали Н.Л. е открито огнестрелно оръжие – пистолет без надписи и без сериен номер с 6 патрона в пълнителя. Също в дамската чанта са открити и две кутии съдържащи по 50 патрона за огнестрелно оръжие.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ