Деси Атанасова: Имаме опит и самочувствие, че сме чисти. При нас нямаше парапети, кумове и роднини

десислава атанасова

Ние сме получавали доверието ви. Оправдаваме го. Вчера изтекоха опорките на промяната. Някакви пр-аматьори са написали какво да говорят от промяната. Чрез тях трябвало да се внуши, че лидерите на промяната са млади смели и енергични. Бойко Рашков млад ли е? Те били смели, да смели са. когато арестуваха нашият лидер за 24 часа и когато бяха свалени с вот на недоверие. Били енергични, да такива са качват се по стълби на последния етаж без парапет. Ние имаме опит, но имаме и самочувствие, че сме чисти. При нас нямаше парапети, нито Джемкорп, нито кумове и други роднински връзки. Били увеличили пенсиите, направили били детски градини, следващите точки от опорките. Увеличените пенсии се дължат на гласовете на ГЕРБ. Направили градините безплатни – кои градини, тези които Борисов построи. Помнят ли софиянци какво беше при синьо-червената мъгла, когато детските градини се приватизираха. ГЕРБ подкрепи тези предложения в бюджет. Ние оставаме съградено. В последните 10 години в България идваха всички световни политици, трябва да се говори за геополитика, но от хора, които разбират. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Разград Десислава Атанасова.

Управлението на „Промяната“ се оказа катастрофа, най-катастрофичното управелние в новата история на България. Но както казва народът: Всяко зло за добро“. Това заяви Асим Адемов, евродепутат от ГЕРБ-СДС.

Той допълни, че когато Борисов като премиер е идвал в европейските държави, европейските лидери са го посрещали, хващали са го под ръка и на малко име са се обръщали към него. „Тук се решаваха европейски проблеми, балкански проблеми. Тук идваха най влиятелните европейски лидери“.

Какво стана след това? Никой нито канеше Кирил Петков, нито го питаха за ершаване на европейски проблеми. Нужно е да има работещо правителство начело с ГЕРБ, за да има отново България авторитет. Затова, приятели – силни, сплотени, единни към победата. Успех, заяви Асим Адемов.

Как може да казват някои, че ГЕРБ била изобилара? Аз нямам никакво съмнение, че на 2 октомври първи ще бъдем ние – коалицията „ГЕРБ-СДС“. Силно се надявам, че за полседните 7 месеца българските граждани успяха да видят разликата – между авторитетното, професионално управление на г-н Борисов и на тези т.н. „млади“, „образовани“ – после се оказа, че ниито са млади, нито са образовани, подчерта Теменужка Петкова.

Иска ми се да поговорим за кризата, която тези хора предизвикаха в енергетиката, кризата, която пряко влияе на икономиката и директно бърка в джобовете на българските граждани.

Няма време за учене – те трябва да са научени, виждаме какво се получава, когато някои хора се обучават на наш гръб. Първата голяма лъжа е, че били направили диверсификация на газа от „Газпром“. Спряха газа от „Газпром“, но на другия ден подписаха споразумение с посредници, които ни продаваха пак газ от „Газпром“, но с 30% надценка. И това ни струва по 100 млн. на месец. Оскъпиха всичко в българската икономика това е една от основните причини за инфлацията в България, двойно по-висока от тази в ЕС. Когато ви говорят, че инфлацията била привнесена – не им вярвайте. Вината за инфлацията е на тези хора. може би има и чисто умишлени действия от тяхна страна, заяви бившият енергиен министър.

Тези хора застрашиха доставките на газ, оставиха България без газ и това беше потвърдено от служебното правителство. Оттук-нататък следват няколко сценария – това, което те оставиха, да се купува газ ден за ден – това е много скъпо. Те са купували газ на цена 400 лв. на мегаватчас, а обещаваха 4 пъти по ниска цена, припомни Теменужка Петкова.

Предизвикаха висока цена на електрическата енергия – това доведе до колапс българската икономика. Ако не бяхме ние да предложим да се сложи таван за цената на еленергията, тези от „Промяната“ изобщо нямаха идея да направят нещо в помощ на бизнеса. Разработили сме антикризисни мерки. Първата е да се увеличат количествата на втечнен газ. Второ – преструктуриране на енергийната система.

Гюнай Хюсмен заяви, че е голяма чест днес в Разград да се стартира предизборната кампания на ГЕРБ-СДС. Това е знак към вас – ако г-н Борисов отново е премиер, той ще обърне поглед към малките градове и населени места, подчерта Хюсмен.

За Разград една емблематична сграда – като Джамията, след 75 г., най-после започна ремонт, тя е паметник на културата, тя е ценност и за мюсюлмани и християни. Беше построена и църквата „Цар Борис Първи“ – 30 000 лв. от субсидията на ГЕРБ, плюс 100 000 лв. от бюджета.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ