От потопеното Каравелово се заричат: Край! Преграждаме пътя на всеки камион с дърва

payimage-549924

Жители на пострадалите при потопа в Карловско села са готови да преграждат с живи вериги пътя на камионите с дървен материал, когато те тръгнат отново.

„Не ни интересува какво ще установи тази проверка на министерствата за сечта, видяхме какво ни сполетя“, коментират хора от наводненото Каравелово, пише „Марица“.

„И ние ще участваме в живата верига, защото тази сеч, извършвана години наред, трябва да спре. Не знаем дали е законна, или незаконна, но едно е ясно, че е прекомерна“, зарича се Радослав Кисьовски.

Със сина си Димитър, който е ветеринар, и съпругата си Тинка те разчистваха стопанската постройка и дома си от калта. Във фаталния петък у дома били Радослав и Димитър.

От цялото стопанство с 30 зайци и кокошки баща и син успели да спасят по две от всеки вид.

„Качвахме ги на тавана и горе стана като Ноев ковчег. Спасих двете кучета, като ги отвързах, щяха да се удавят“, спомня си с ужас Димитър.

Баща му е убеден, че потопът е заради сечта, извършвана години наред в гората над главите им.

„Всеки ден по два огромни тира с дърва слизаха. Ние не можем да пипнем суха пръчка, продават ни ги по 130 лв. кубика, а те с тонове режеха и сваляха години“, гневи се Радослав.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ