Провал! Заповед на вицето от кабинета ,,Петков“ остана на хартия, администрацията заряза телефоните

калина константинова

Заповедта, с която бившата вицепремиерка от кабинета „Петков“ Калина Константинова нареди държавната администрация да не ползва обедна почивка така, че винаги на пост да има поне един служител, който да отговаря на телефоните за връзка с гражданите.

Справка на Lupa.bg, трупана през последните седмици, обаче разкри, че в редица ведомства, изпълнителни агенции и държавни компании изискването на шармантната брюнетка не се спазва. А до момента няма изрично спусната заповед за отмяната му. В часовете между 12,30 и 15,30 почти нито един опит да се свържат с чиновник не се е увенчал с успех.

Продължителния сигнал „свободно“ са чули в различни дни, от: Патентното ведомство, Министерството на околната среда и водите, Агенцията за следприватизационен контрол, канцеларията на ББР, Министерството на енергетиката. На някои от посочените стационарни телефони пък през август линиите бяха „занулени“ и автоматично се включваше звук за изпращане на факс.

Удължено работно време от 8.00 до 18.30 часа за административно обслужване на гражданите са въвели над 90 централни, териториални и местни администрации, сред които Министерството на правосъдието, Българската агенция за безопасност на храните, Столична община и още 4 общини, 17 областни дирекции „Земеделие“, обяви Константинова в началото на юли.

Обедната почивка на служителите е регламентирана и гарантирана, но е въведен гъвкав режим на работа за осигуряване на непрекъсваемост на работния процес.

Предоставяне на административни услуги на гражданите при непрекъснат режим на работа вече са въвели над 500 централни, териториални и общински администрации, сред тях са всички министерства и повечето прилежащи към тях агенции, Комисията за защита на потребителите, РЗИ и НАП, съобщи с гордост тогавашната вицепремиерка по държавното управление.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ