Обвиненият в убийство полицай: Опитах се само да ги разтърва, хвърлих ножа на земята

убийство полицай

„Опитах се само да ги разтърва, не знам защо изникна конфликтът между тях. Намесих се и взех ножа, хвърлих го и друго няма“, това заяви в съдебната зала обвиненият в убийството в село Милево полицай Ангел Георгиев, предава trafficnews.bg.

В негова подкрепа в съда бяха и негови близки, които заявиха, че е невинен и искат справедливост. Изготвена и подписка в негова защита.

Адвокатът на Георгиев – Евгени Костадинов представи пред магистратите писмени доказателства за медицинското състояние на полицая, които показват, че има силно изразено астматично заболяване и хипертония. Според него той не е в състояние, за да е в ареста . Костадинов представи пред съда и подписката в подкрепа на полицая.

Костадинов изиска мярката наложена от Окръжен съд-Пловдив да бъде изменена в по-лека такава, а именно “домашен арест” или “парична гаранция“. Той поясни, че Георгиев се е намесил само, за да разтърве, участниците в боя, и не е извършил престъплението. Извършителите са го натопили, като са се разбрали да го обвинят.

„Две от лицата са криминално проявени, а единият дори е лежал в затвора. Когато става скандалът Ангел като действаш полицай се учудва на тази агресия и се опитва да ги разтърве“, коментира Костадинов.

Според адвоката, обвиняемият няма да се укрие и ще окаже съдействие на разследващите.

“В момента престъпникът е на свобода”, добави още защитникът.

Прокурор Попова поиска Апелативен съд да потвърди определената мярка на Окръжен съд Пловдив. Според държавното обвинение е недопустимо за един полицай да гледа как човек лежи на земята, облян в кръв и да не викне бърза помощ или да не направи нещо.

Така съдът реши че определението на Окръжен съд е основателно и го потвърди, като остави Ангел Георгиев в ареста.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ