Пациент побесня: Лекар в спешeн център преглежда с 1,9 промила алкохол! Не е нормално…

мбал света анна варна

Пациент се оплака от грубо отношение на д-р Георги Славов, завеждащ “Гръдна хирургия” в МБАЛ “Света Анна” във Варна.

Пиян лекар от спешния център преглежда жена ми, приета по спешност в МБАЛ “Света Анна” с кървене от гърдата, разказа за “24 часа” Дамян Стоянов от Варна.

Когато 51-годишната Радостина Стоянова, която се бори с раково заболяване, получава кървене в неделя след 17 ч, съпругът ѝ се обажда на тел. 112, откъдето е насочен към Спешния център в града.

Казаха ми да тампонирам раната, след което да заведа жена ми в болницата, което направих. Междувременно тя припадна в ръцете ми. Когато пристигнахме в спешния кабинет, към 17,30 ч ни посрещна д-р Славов. Още с влизането ми направи впечатление грубото му отношение към нас, жена ми не можеше да говори, настоях аз да обясня случилото се, но той не ме слушаше, задаваше неадекватни въпроси, а когато стана от стола – залитна, разказва Дамян Стоянов.

Тогава ядосаният съпруг се обажда на тел. 112, откъдето го свързват с полицията и пращат екип на място. При проверката дрегерът отчита 1,9 промила алкохол, до кръвна проба не се стига. Впоследствие жената е приета в отделението, вече е оперирана и се чувства добре.

“Обръщам се към медията, за да предпазя да не пострада някой друг. Не е нормално да ни лекуват пияни лекари”, каза още Стоянов.

От ръководството на МБАЛ “Света Анна“ Варна информираха, че незабавно е разпоредена и извършена вътрешна проверка по случая.

“Установено е нарушение на трудовата дисциплина, за което ще бъде наложено адекватно административно наказание. Установено е също, че няма отклонение във времето и реакцията на екипа или нарушение на медицинския протокол спрямо пациентката, тя вече е оперирана и е в добро състояние”, се казва в официалния отговор на лечебното заведение.

Д-р Славов до момента е с безупречна репутация, но скоро е претърпял голяма лична загуба в семейството си.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ