Освободеният председател на КЗП: Това е своеволие на служебното правителство! Ще се видим в съда!

Иван Френкев

Председателят на Комисията за защита на потребителите Иван Френкев, който бе освободен от поста от служебното правителство, завежда дело в съда. Френкев заяви пред „Марица“, че категорично ще си търси правата по съдебен ред. Освободени са също и членовете на Комисията – Велина Николова и Николай Мравов. На тяхно място с решение на правителството за председател на Комисията за защита на потребителите е назначен Стоил Алипиев, а за членове на Комисията – Ангел Джалев и Константин Арабаджиев, съобщи правителствената пресслужба.

„Освобождаването ми е абсолютно смешно и без законови мотиви. Ще го оспорвам в съда. Също така подготвяме документи да информираме и европейските институции за безпрецедентната намеса на служебното правителство в работата на независим контролен орган. Смяната от служебно правителство на законно избран от редовен кабинет с 5-годишен мандат орган е безпрецедентен акт в европейската практика. Това е груба намеса в независимостта на контролните органи“, заяви Иван Френкев.

Освободените от постовете заявяват в официално изявление: „През последната година Комисията показа конкретни резултати в дейността си за защита на потребителите като се превърна в една от най-видимите институции в държавата“.

Иван Френкев е на 38 години и е родом от Смолян. Той е магистър по бизнес администрация и бакалавър по икономика. „Ние бяхме назначени след като редовния мандат на предишната комисия изтече. От редовно избрано правителство. Освобождаването ни е своеволие и няма да остане безнаказано“, заяви Френкев.

Дело за незаконно освобождаване завежда и освободената от служебното правителство от поста директор на Бюрото по труда в Смолян Рабие Кьосева.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ