Писъци на умряло огласиха Пловдивско! Възрастна жена бере душа след ужасяващ инцидент

1399526

Постът е на възмутена жителка на село Белащица, която протестира срещу лошата инфраструктура в части от селото, която не е подобрявана от 20-сет години, съобщава Plovdiv24.bg.

Тя разкрива покъртителна картина за това как възрастна жена се е пребила, след падане на чакълената улица „Васил Левски“, защото не е видяла дупките по нея. Това може да се случи на всеки, казва авторката на сигнала Татяна Любенова.

Поместваме коментара и, без намеса, за да дадем гласност на проблема на жителите на селото:

„Исках да ви покажа една снимка на моя съседка на 88 години. По-възрастните съселяни я познават – това е съпругата на д-р Желязков. Тя е със счупен нос, синини и охлузвания. И не, не я е нападнал някой, нито са я били роднини. Просто има нещастието да живее на ул. „Васил Левски“ , в близост до гробищата. Вчера вечерта е отишла до магазина и който познава тази т. н. улица е наясно, че когато падне дъжд, улицата се превръща в река. Леля Маша е паднала, защото във водата не се виждат дупките и камъните.

Вече 27 години живея в това село и до сега не съм разбрала с какво помагат местните кметове. Преди години електрическото напрежение в нашата къща вечер беше 160 волта и уредите не работеха, но тогавашният кмет ми каза, че на село е така. С малко повече упоритост от моя страна Енергото построи трафопост до гробищата и това помогна. Всяко лято сметосъбирането е под всякаква критика, но тогава разбрах, че и това не зависи от кмета тук, а от община Родопи.

Но не това е важно сега – една възрастна жена е в тежко състояние заради бездушието и безотговорността на управата.

За съжаление, телефона ми се бъгна и не мога да публикувам снимките. Дано дъщерите на леля Маша извадят медицинско свидетелство“.

Plovdiv24.bg се свърза с кмета на община „Родопи“ Павел Михайлов, който съобщи добрата новина, че до месец започва ремонт на същата тази улица „Васил Левски“, която действително е в много лошо състояние в момента. Михайлов изказва и съжалението си за случката с възрастната леля Маша.

Ето неговите думи:

„Тази улица е заложена в бюджета за тази година, процедурата е минала и са отворени офертите. Очаква се в най-скоро време да се подпише договор с изпълнител, за да се придвижи ремонтът. Улицата действително е в много лошо състояние от 20 години. Ние още от миналата година сме заложили в бюджета този проект. Тя ще бъде направена както трябва – с водопровод, с нов асфалт, с бордюри и тротоари. До няколко дни ще подпишем договора, после изпълнителят ще изготви проекта за две-три седмици и започва ремонтът, надявам се в рамките на следващия месец. Правим всичко възможно да подобряваме инфраструктурата“.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ