ПОЛИТОЛОЗИ: Петков погази арогантно регламента и правилата. Превърна дебата в махленска свада

кирил петков

Политолозите Стойчо Стойчев, Мария Пиргова, Христо Панчугов и Росен Стоянов се обединиха около тезата, че Кирил Петков погази за пореден път арогантно регламента и правилата в студиото на Би Ти Ви при дебата от вчера.

Стойчо Стойчев каза: „ПП, ДБ и БСП се пакетираха срещу ГЕРБ, разривът с ИТН е категоричен, не могат да мелят брашно, печеливши от тази ситуация ще са „Възраждане“. За година и половина има все по малка съвместимост на политиците, печели арогантността и въпросът е базов. Политиката ни се превръща в страст от агиткаджийски тип, гласува се не за политики, а за този когото харесваме или не, допълни Стойчев в ефира на бТВ.

Според Мария Пиргова това вече не са парламентарни избори. Няма адекватни нови послания, има опорки. Подготовката е за местните избори, защото това е реалната власт. И да бъде съставено правителство в коалиция, то ще е нестабилно. Всички са един срещу друг. Дебатът стана махленска свада, това беше и в „Панорама“, твърди тя. Според нея гражданите търсят спасението си поединично, защото политиците ни предлагат още от същото.

Панчугов пък смята, че единствената тема, която обслужва ПП, ДБ и БСП е вдъхновяващата ги кауза Да се противопоставят на ГЕРБ. Според него гражданите отсега са омерзени от това дали този или онзи ще бъде премиер.

Според Росен Стоянов сме били свидетели на частни взаимоотношения между частна медия и частна политическа сила. Не бяха предложени решения за кризите, а чухме мантри и внушения В хаотичното говорене. Лидерски дебати нямаше, защото самите лидери не са подготвени и страдат от егото си. Няма как този, който е дал заповед за ареста на друг лидер, да очаква него до себе си в дебата. Победителят от изборите в неделя няма да получи повече от 12 процента от гласовете на избирателите, има ниша за нови политически субекти, защото има дефицит на идеи, каза още Стоянов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ