Престрелка! Демерджиев намекна за пиар със смъртта на таксиметровия шофьор. Гешев подклаждал протестите?

иван демерджиев 1

Единственото нещо, което се случи (б.а. след брифинга на главният прокурор Иван Гешев) в ромския квартал на София „Факултета“, е , че от 70 човека протестиращите станаха над 200. Това не е случайно, каза по Нова телевизия вътрешният министър Иван Демерджиев, след като водещата цитира главният прокурор, който изтъкна, че прокуратурата не може да замести държавата. Това звучало като нападка към МВР.

„Гешев трябва да осъзнае, че прокуратурата е част от държавата. В случая МВР си свърши рабата – задържа извършителя на побоя и обезпечи всички свидетели и очевидци“, коментира министърът, но не отговори на въпроса дали главният прокурор подклажда протести.

„Казвам какъв е резултата. Той е бил обвинен от хората, че си прави пиар и по всичко изглежда точно така“, заяви Демерджиев.

Той се оправда, че не бил във „Факултета“ като главният прокурор, защото това била една изключително неприятна саморазправа, каквато не трябва да се допуска.

„Таксиметровият шофьор навлиза в зона на еднопосочно движение, където е забранено да се движи и по този начин двата автомобила застават един срещу друг. Има две версии кой излиза първи от колата, но при всички случаи ако тези двама човека не са искали да влязат в саморазправа, спокойно е можело да се оттеглят с автомобилите си. Вместо това са пристъпили към нещо, което наблюдаваме ежедневно“, коментира служебният министър.

„За едно неправилно влизане в еднопосочно движение не може да се плаща с живот! Не може да сложим обаче на всеки ъгъл полицай, който да препятства такива инциденти“, добави той.

„И двамата имат криминални регистрации. Починалият има и за грабеж, и за кражби, както и още няколко криминални. Задържаният пък е познат на полицаите заради шофиране под въздействие на наркотици“, разкри Демерджиев.

Вината на държавата е, че много дълго време гражданите са оставени да уреждат по подобен начин отношенията си, добави той.

След като бе попитан каква е тази държава, в която пиян и дрогиран си поръчва полицейски ескорт за 200 лева, министърът каза, че още след встъпването си в длъжност е казал, че ще е безкомпромисен към такива униформени служители.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ