Внимание! Опитни измамници нападнаха пострадалите в Карловско, представят се за кметове и…

Наводнение

Измамници пускат слухове за нови описи на унищоженото и пострадало имущество в наводнените карловски села Богдан, Каравелово и Слатина. За целта местните жители, чиито домове бяха разрушени, трябвало да подадат отново молби. Това предупредиха от Общинския кризисен щаб. От ръководството му определиха тези информации за лъжливи.

Още в първите дни след наводнението на 2 септември комисии назначени от кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов са описали щетите. Копията от документите са подписани от пострадалите собственици. Описите се пазят в общината и в кметствата на селата. От местната управа поясниха, че няма да се правят нови.

Това е поредния опит за измами в наводнените карловски села. На 2 октомври от Кризисния щаб съобщиха, че неизвестни до този момент лица са се представяли за кметовете на Каравелово и Богдан Славка Червенкова и Христо Иванов. Същите са причаквали доброволци на входа на селата и са ги отпращали. Твърде вероятно е да са подавали и друга невярна информация, която е предпоставка за възможни измами. За да не се стигне до неприятни случаи Кризисният щаб публикува тогава снимките и телефонните номера на истинските управници. Местните хора бяха призовани да се свързват и контактуват със законно избраните кметове на селата Богдан и Каравелово и да не се доверяват на случайно срещнати лица. Сигналите за самозванците ще бъдат предадени в полицията.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ