Делян Добрев удари в земята Киретата – извади нови цифри за некадърното им управление (СНИМКА)

делян добрев

Бившият министър на икономиката и енергетиката Делян Добрев, който разкри далаверите на правителството на „Промяната“ с доставките на газ, разобличи некадърността на бившите управляващи и по друг показател.

Острието на ГЕРБ показа графика, в която цитира официални данни от Световната банка, за икономическия растеж на България през целия преход – от 1990 г. до 2021.

„В зелено на графиката са годините, в които нашата държава, която винаги е била на последно място в ЕС по брутен вътрешен продукт и благосъстояние на хората, е настигала предпоследния. В червено са годините, в които сме изоставали от предпоследния.

В периода на Костов, като изключим една година, 99-та, в която сме изоставали заради реформите и приватизацията – тоест има обективни причини да изоставаме от ЕС, през останалите години, от 2000 до 2010 г. ние десет поредни години настигаме ЕС“, разясни Добрев.

В изнесената от него статистика, в червено са обозначени годините 2013 и 2014, както и 2021 г., когато страната се управляваше от служебен кабинет с финансов и икономически министър Асен Василев и Кирил Петков.

„За информация на опоркаджиите, според които сме изоставали в последните 12 години: Не! Догонвали сме останалите държави през целия период с изключение на 2013-2014 (Орешарски) и 2021 (Промяната)“, добави Добрев.

Графиката той показа при гостуването си на Лора Крумова. Тя не се впечатли много, вероятно превъзбудена от следващия си гост.

Веднага след Добрев в студиото й влезе Иван Костов. Водещата обаче угодно не се сети да го пита за статистиката, показана от Делян Добрев, макар пред самия него да изтъкна тезата на KocTOB, чe oт 2009 г. насам (когато на власт идва първото правителство на ГЕРБ – б.р.), демокрацията в България деградира.

А бившият заместник-председател на СДС Борис Марков коментира участието на Добрев при Крумова по следния начин:

„Лора Крумова е журналист, точно толкова колкото е злояда например. Емблемата на задкулисните договорки в медиите. Някои биха казали дори голямата емблема. Триумфираща посредственост в огромно тяло. На килограм живо тегло, най посредствената. Изключително удоволствие е да се гледа как Делян Добрев я смазва за пореден път и измита пода, изключително удоволствие“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ