РЕКОРД! Задържаха 4,5млн. таблетки от лекарствен продукт на „Кулата”, достатъчни за направата на 2 млн. дози…

980x551_1665661146

Митнически служители от „Борба с наркотрафика“ на ТД Митница София задържаха 4,6 млн. таблетки от лекарствен продукт с псевдоефедрин, съобщават от пресцентъра на Агнеция „Митници“. Медикаментите са открити в камион, влизащ в България през ГКПП „Кулата“.

По експертна оценка задържаните 4,6 млн. таблетки са достатъчни за направата на около 2 млн. дози метамфетамин.

Това е най-голямото количество таблетки с псевдоефедрин, задържано от българските митници и представлява два пъти повече от задържаното количество таблетки от този тип за цялата 2021 г., посочват от Агенцията.

Митничарите се открили медикаментите на 9 октомври в товарен автомобил, който пътува от Гърция към Чехия. При претегляне на камиона е установено разминаване в тонажа с представените от шофьора транспортни документи и превозното средство е проверено щателно.

При отварянето на хладилното полуремарке митнически служител от отдел „Борба с наркотрафика“ на ТД Митница София установява, че зад кашони с хартия и палетирани кашони с вино, в най-вътрешната част от товарния отсек, се превозват други кашони с трети вид стока.

При отварянето на няколко от тях е установено, че съдържат жълти кутии с лекарствения препарат „Rhinozad“. Митническите служители извършват полеви наркотест, който дава положителен резултат за наличие на псевдоефедрин в таблетките. Установени са общо 154 кашона с по три или четири кутии с по 1000 таблетки всяка или общото количество на задържаните лекарствени продукти е 4,6 млн. таблетки.

Извършена е последваща проверка на търговската верига като е установено, че в транспортните документи фигурират фиктивни юридически лица.

Случаят е докладван на Окръжна прокуратура – Благоеврад. Образувано е досъдебно производство по описа на ТД Митница София.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ