УЖАС! Опасна вандалщина: Нападнаха и изпочупиха с камъни тролейбуси в движение в Плевен

Полиция

Вандали счупиха с камъни стъкла на два тролейбуса в Плевен. Инцидентите са от събота вечерта и са станали в квартал „Сторгозия“, каза инж. Ангел Несторов, управител на общинската фирма „Тролейбусен транспорт“, пише БТА.

Счупени са странични стъкла на тролейбус номер 225, преминаващ в близост до Средно училище „П. Яворов“ и на тролейбус номер 226, движещ се по шосето до бл. 47 в квартал „Сторгозия“.

„И двете нападения са станали по време на движение на тролейбусите, което е много опасно“, коментира инж. Несторов. Той уточни, че едното счупено стъкло е откъм страната на шофьора, което е можело да предизвика и по-тежка ситуация.

Инж. Несторов добави, че още един, трети тролейбус, е бил уцелен с камък същата вечер, но ударът е бил по корпуса на превозното средство.

По думите на управителя на общинската фирма около 2000 лв. вероятно ще струва ремонтът на двата тролейбуса. Сигнал за вандалските прояви е подаден към Второ районно полицейско управление в Плевен.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ