Лидерът на „Възраждане“ след хода на „Промяната“ с изтеглянето на Минчев: Изглеждаха неадекватно

костадин костадинов

Видяхте снощи, че в десет без пет ПП изтеглиха кандидата си. Изглеждаха доста неадекватно между другото. Нищо чудно да видим нещо такова и от ГЕРБ. Има сили в българската политика, които са доста влиятелни. Това каза пред Нова телевизия председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов, коментирайки блокиралата процедура по избор на председател на новия парламент.

„Не мога да разбера, кълняха се в евроатлантическите ценности. Говореха повече за Украйна, отколкото за България. Даже по едно време имах чувството, че откриваме украинската Рада, а не българския парламент“, отсече той.

Не, няма как да подкрепим които и да е друг кандидат. Ние имаме различни ценности с тях. Няма как да стане, ще предадем собствените си избиратели, твърдо заяви Костадинов, запитан дали ще подкрепят друг кандидат, освен издигнатия от тях Петър Петров.

„ПП с оттеглянето си се превръщат в „златен пръст“ на ГЕРБ, но това ми прилича на семейна евроатлантическа свада“, присмя се на опонентите си Костадин Костадинов.

„“Български възход“ не се регистрираха при едно от гласуванията“, разкри още Костадинов.

„Този парламент е мъртво роден. 61% от хората не отидоха да гласуват. Това е трагедията“, завърши Костадин Костадинов.

И допълни, че целта на външнополитическите сили била само една – сформирането на кабинет, който да вкара България във войната в Украйна.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ