НС се тресе, депутатите се видяха в чудо! Нинова нахока Петков: Обвинявате ни, неприемливо е!

корнелия нинова

„Имам парламентарна и институционална култура. Но уважаеми колеги от „Продължаваме промяната“ (ПП), уважаеми Кирил Петков и Асен Василев, работихме заедно. Работихме със взаимно уважение, биха ни заедно – би ни мафията, но това, което чувам днес от Вас не го приемам“, това заяви председателят на ПГ на БСП Корнелия Нинова от трибуната в Народното събрание (НС), където депутатите отново се опитват да изберат парламентарен шеф.

„Не приемам казаното от ПП да се видим в зала „Запад“ в НС и да няма задкулисие. Така индиректно обвинихте другите и нас в задкулисие.

Няма да позволим никои и по никакъв начин да превърне БСП в образ на задкулисието“, отсече Нинова.

Според нея Петков и Василев опитвали да пришият БСП отново към статуквото, а те били „Промяната“.

„Няма да позволим на някой освен да ни открадне програмата, да ни открадне и образа“, скочи Нинова.

По думите й с Вежди Рашидов са имали тежки битки, но одобрява идеята да се обединят около една идея и около това НС шефът да е най-възрастният депутат.

Все пак Нинова заяви: „Не оттеглям кандидатурата на Кристиан Вигенин“.

Веднага след нея думата взе съпредседателят на ПП Кирил Петков.

„За първи път виждам едно нормално говорене, една култура на изслушване. Мисля, че това ще бъде един от големите успехи на това Народно събрание.

Идеята за прозрачност и да си казваме нещата с нормален тон е най-нормалното, демократично и правилно нещо от което не трябва да се срамуваме“, обърна се той към Нинова.

„Приемам това като самокритика или самооценка. В тази зала знаем, че най-острият и агресивен тон сме си държали Вие и ГЕРБ“, отвърна му Нинова и припомни, че преди време от БСП са били най-диалогичните.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ