Звучен шамар! Карадайъ приземи Кирил и Асен: С това поведение ще имат нужда от психиатри!

мустафа карадайъ

Явно някои хора, някои народни представители изобщо не искат на има Народно събрание. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в изказване от трибуната на парламента. Повод бе настояването на „Продължаваме промяната“ да има почивка, преди да се гласува кандидатурата на Вежди Рашидов за председател на парламента. Четири партии – ГЕРБ, ДПС, БСП и „Български възход“ застанаха зад името на Рашидов. Карадайъ припомни, че депутатите току-що са се върнали от почивка, която е била достатъчно дълга.

Тези хора искат направо да са си на власт, защото са „единствените носители на истината, на правотата, на правото, на справедливостта“ без да има има значение какво пише в Конституцията и законите на страната. Но изборите показаха, че народът не мисли като тях. Те не са единствените носители на истината, на правотата, на правото, на справедливостта. Правото и справедливостта са заложени в Конституцията и законите на страната, заяви Карадайъ.

Тези хора се опитват тук един-два дни, включително в ситуация, в която се намира изход, пак наново да върнат всичко в изходна позиция. Опитват се предизборно, маркетингово да се харесват на своите избиратели, а не следизборно, тук, да вършим работа в полза на хората, на народа, категоричен бе лидерът на ДПС.

С това поведение, ако продължават така като народни представители, няма да има нужда от социолози, политилози и всякакви други анализатори, а по-скоро от психолози и психиатри, допълни Карадайъ. Той призова да се изпълни постигнатото съгласие най-възрастният депутат да бъде избран за председател на НС.

Тяхната идея е да имат деструктивна роля, да блокират и да рушат, и си го споделиха от трибуната, възмути се Карадайъ.

Изненадата за тях е, че ще има мнозинство, което намира изход от създалата се ситуация. Става им ясно, че не им се полага всичко на тепсия, че има правила, каза още той. И прогнозира: „Явно това Народно събрание ще има много кратък живот. Не бива да ставаме заложници на прищевки и да рушим авторитета на институцията НС.“.

Да се водим от интересите на народа, а не от маркетинговите мераци. Да се водим от важните теми на народа, а не нашите частни важни теми, апелира Мустафа Карадайъ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ