Нинова разтресе кулоарите на НС: Дадем ли оръжие за Украйна, отказваме разговори за мандат

нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова даде кратко изявление пред чакащите я журналисти в кулоарите на парламента.

След извънредния председателски съвет Нинова заяви:

„За БСП са задължителни социалните мерки в бюджета заради тежките месеци, които ни чакат“.

Тя допълни, че въпреки трите варианта, анонсирани като подготвени от служебния кабинет, „в крайна сметка няма да има бюджет, а ще има продължение на сегашния“.

Нинова изрази недоволството си от предвиденото замразяване на минималната работна заплата и отново изтъкна, че е важно съставянето на нов бюджет.

Запитана как ще коментира конфигурациите за нов кабинет, тя заяви: „Няма да подкрепим мандат с ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“. Ако ПП ни поканят за втори мандат, ще участваме в разговорите“.

Нинова изтъкна, че решението за даване на оръжие за Украйна трябва да мине през комисии: „Но ние смятаме, че даването на оръжие за Украйна би въвлякло България във военния конфликт и ще гласуваме против. Искаме мирно решаване на конфликта, по дипломатически път“.

Лидерът на БСП заяви още, че позицията на БСП е категорична – да не се предоставя оръжие за Украйна.

„Благодарение на БСП в предишния кабинет не се стигна до износ на оръжие за Украйна. Ако това е червената линия и ДБ настоява за даване на оръжие, няма да се стигне до преговори“, заяви тя.

Тя допълни, че е ясно, че първият мандат няма да бъде подкрепен от БСП, за втория, ако е връчен на ПП ще има разговори, а за третия… „Ще видим“, заяви Нинова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ