НС се тресе! Христо Иванов си прави устата за третия мандат, журналистите се превиха от смях

payimage-556623

Готови сме да реализираме мандат във всички форми като мандотоносител и да подкрепим при условия, които ясно сме определили. Това заяви в кулоарите на Народното събрание съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

Той обясни, че в конкретната ситуация готовността за трети мандат ще бъде обсъдена, след като видят какво ще се случи с първите два. Това е сериозният подход, защото когато минем през тези прагове на първия и втория мандат, ще видим по-ясно съотношението между партиите. По какво имат сходности и по какво различия“, уточни Иванов.

Според него е несериозно да се обсъждат амбиции за министерски кресла. По думите му, важната тема е посоката, в която България ще се развива.

„Логиката на Конституцията е, че в този този период от властовия цикъл президентът влиза в ролята на посредник. Той не просто трябва да се срещне с партите по ред и големина, а да се опита да намери допирни точки така, че да се стигне до редовно правителство. Целта на Конституцията е да има редовно правителство и всички ние трябва да работим за това“, добави той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ