Ексклузивно! Радев прие ГЕРБ на консултации, сензационно ги хвали: Очакванията към вас са големи!

румен радев герб

Президентът Румен Радев започна консултациите за съставяне на правителство с първата по численост парламентарна група ГЕРБ-СДС.

„Вярвам, че осъзнавате, че победата ви на изборите е една огромна отговорност, защото страната е в тежка политическа и социално-икономическа криза“, заяви в началото на консултациите Радев, поздравявайки ГЕРБ-СДС за представянето на предсрочния вот.

„Очакванията към носителите на първия мандат са големи за съставяне на правителство, което да може да поеме отговорност за страната“, изтъкна президента. Той подчерта, че формирането на кабинет ще бъде ключово за дължината на живота на 48-ото Народно събрание, предава БГНЕС.

След няколко избора отново ГЕРБ-СДС сме първа политическа сила, това го отдаваме отчасти на разбирането на гражданите, че трябва да приключат експериментите в държавата, посочи от своя страна Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ.

Държавният глава вече уточни, че няма да бърза с раздаването на мандатите, защото парламентът имало да свърши много работа. Той очаква партиите да поемат отговорност и да не се допуска грешката на последния парламент. Тогава, според президента, въпросът за властта е обсебил цялата дейност на Народното събрание, а парламентът е потънал в скандали. Радев ще провежда консултациите изчерпателно. Според него възможността за кабинет на малцинството зависи от принципите, но това по думите му в България е изключително трудно.

За Радев българската парламентарна политическа система върви към криза, а начинът да се излезе, е да се върне доверието към парламентаризма.

През изминалите дни се проведоха и консултации на контактната група, натоварена със задачата да се сближат партиите в 48-ото НС с цел съставяне на мнозинство. В разговорите се включиха само ГЕРБ-СДС, ДПС и „Български възход“.

Работещо, изповядващо евроатлантическите ценности правителство е нужно на България, заключиха Росен Плевнелиев и Соломон Паси, ръководители на контактната група.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ