Шизофрения! Лорер говори едно, Минчев друго. Какво реално мислят ПП за коалиция с ГЕРБ?!

даниел лорер

Нямам никакъв проблем да бъда до избрания председател на парламента Вежди Рашидов. Готов съм винаги да му помагам, защото трябва да направим всичко възможно тази институция да работи и да изглежда добре. Това каза пред Би Ти Ви Никола Минчев от „Продължаваме промяната“, който е и зам.-председател на 48-ото Народно събрание.

По думите му изборът на Вежди Рашидов обаче е бил компромисен вариант. Въпреки това „Продължаваме промяната“ няма да внася искане за оставката му, каквито настроения се чуха.

Спорът за това кой да оглави спортната комисия в парламента?

Развитието на ситуацията около председателството на спортната комисия създава усещане за нещо, което се е случило, след като сме се уговорили. След отново много трудности стигнахме до разбирателство „Продължаваме промяната“ да вземе спортната комисия. Изведнъж на другия ден ДПС каза, че се отмятат от тази уговорка и няма да ни я дадат. Какво се промени от днес за утре аз не мога да си обясня. Затова се създава усещането, че може да се е стигнало до някакво обаждане от някъде“, коментира Минчев по повод подозренията, че намесата идва от президентската институция.

Консултациите с президента

Президентът Румен Радев покани в понеделник на консултации представители на „Продължаваме промяната“. В тази връзка Минчев обясни, че партията е готова на диалог с останалите политически сили – без ГЕРБ и ДПС, но не и на безпринципни компромиси.

Никола Минчев заяви още, че не се чувстват като интриганти в тази ситуация, при която са малцинство и е трудно да прокарат каквото и да било като решение.

Думите му звучат странно на фона на заявеното пред друга телевизия от Даниел Лорер, който тази сутрин каза: „Ще подкрепим политики на ГЕРБ, с които сме съгласни“.

При положение че сме влезли в политиката с цел да променим модела, по който се управляваше България през последните години, и изведнъж да направим такъв компромис с хората, които изградиха този модел и да влезем заедно в едно управление, няма как да се случи. Това би било предателство към нашите избиратели“, посочи Минчев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ