РАЗСЛЕДВАНЕ: Пускат на свобода чисто луд, убил майка си по нареждане на Путин

георги дойчинво

300 особено опасни психичноболни са на свобода у нас, като общият брой на болните с тежки диагнози е 120 000 души, отчитат психолози. В огромната си част тези пациенти не се лекуват адекватно, а държавата не може да осигури ефективен контрол за тях извън здравните заведения, твърдят лекари.

В рамките на една седмица психичноболен мъж, убил майка си, се оказва излекуван, но само на документи. Преди шест години в семейното жилище Георги Дойчинов пробожда майка си около 30 пъти с нож.

„Той е психично болен, има шизофрения и отказваше да си пие хапчетата и това доведе до случилото се. След това беше принудително настанен в психиатрия, където е и до днес. Маниите му със заповедите от Русия продължават и до днес“, разказа Антония Дойчинова, сестра на Георги.

Антония се свързва с екип на NOVA, тъй като от психиатричното заведение, къде се намира Георги възнамеряват да го пуснат, като посочва, че това ще се случи по усмотрение на директора на болницата. Разследващият журналист Васил Иванов се отправя към Държавната психиатрична болница в село Карвуна, за да се срещне с нейния директор д-р Нягул Нягулов и да научи как душевноболният е оздравял само за седмица. На място обаче репортерът е погнат от персонала на психиатрията. Цялото разследване ще бъде излъчено в Темата на NOVA “Извън контрол” днес непосредствено след централната емисия новини.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ