Константинова ни лук яла, ни лук мирисала за ареста на Арнаудова: Друго имах предвид!

калина константинова

Бившия вицепремиер Калина Константинова не се извини публично на пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова заради това, че преди десетина дни обяви в телевизионен ефир ареста й за законен.

Това се случи на 23 октомври, по време на предпоследното гостуване на Константинова по Би Ти Ви.

Още същия ден последва ответна реакция от страна на Арнаудова: „Уважаема г-жо Калина Константинова, решение на Административния съд за ареста ми няма! В ефира на БТВ заявихте, че съдът го е обявил за законен? Моля, да отговорите – умишлено ли излъгахте или знаете преди всички какво ще постанови съдът? Настоявам да се извините, ако твърдението Ви е било от незнание. В случай, че не го направите, ще го приема за клевета и ще потърся правата си!“.

Тази сутрин Калина Константинова отново бе гост в любимата на кабинета „Петков“ телевизия. Водещият Златимир Йочев припомни казуса и попита протежето на Киро и Асен дали ще се извини на Арнаудова – без значение дали лично или партийно, предава ПИК.

Константинова подмина същината на въпроса и вместо извинение, смотолево единствено: „Имах предвид, че арестът е обявен за законен от прокуратурата, която потвърждава тезата на МВР…“

Минути след телевизионното участие на Калина, излезе окончателното решение на Административния съд по казуса. С днешна дата магистратите потвърдиха решението на Софийски районен съд, че арестът на пиарката на ГЕРБ е Незаконен.

Припомняме, че през март Севделина Арнаудова бе арестувана заедно с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и бившия финансов министър Владислав Горанов. И тримата заведоха дела пред Софийския районен съд, а заповедите за задържането им бяха обявени за незаконни. На втора инстанция мина и заповедта на Борисов, като тя бе окончателно обявена за незаконна. За тази на Арнаудова Софийският paйонен съд отсъди, че е незаконна, но след обжалване от страна на МВР, тя стигна до Административния съд.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ