Скандално! Битият Александър Дунчев е първият отцепник от ПП? Ял е шамари от Киро пред Лена

кирил петков

В ПП има хора, лакоми за власт и постове, обяви неочаквано депутатът от „промяната“ Александър Дунчев.

Това отпуши гнева на съпредседателя Асен Василев, който поиска от Дунчев да назове имена.

Това е малък, но съществен епизод от разгарящата се битка между лобитата в доскоро управлявалата партия.

Не е тайна, че Дунчев принадлежи към лобито на Даниел Лорер. Народни избраници от този кръг са предлагали услугите си на ГЕРБ да ги подкрепят за кабинет с първия мандат. От партията на Борисов отвърнали, че ще се съгласят, само ако въпросните отцепници напуснат официално ПП и основат своя парламентарна група.

Всъщост нервността на Асен Василев относно изявлението на Дунчев издава гузност. Излиза, че Кокорчо е разпознал себе си в думите на своя колега.

Но дали наистина него има предвид „волнодумникът“?

По-скоро не. Мишената е Кирил Петков.

Истината е, че Александър Дунчев води много сложен живот в рамките на „промяната“ и отдавна минава за опозиционер сред своите.

ПИК разкри, че още в началото на мандата на правителството на Кирил Петков Дунчев е ходил в кабинета му с няколко папки. В тези папки се съдържали сведения за далавери на коалиционния партньор БСП в областта на земеделието. Дунчев поискал от премиера да се разграничи от хората на Нинова и да разследва фактите.

Последвала абсурдна сцена на агресия – Кирил Петков скочил от мястото си, нахвърлил се върху слисания Дунчев и го…стиснал силно за врата. Последвали и удари. Наложило се в кабинета на министър-председателя да нахълтат момчетата от НСО, които да ги разтърват.

Всичко това се случило пред погледа на шефката на кабинета на Петков и негова любовница Лена Бориславова.

За физическото посегателство над Дунчев се говори официално в цялата парламентарна група на ПП от месеци. Повечето депутати смятаха, че той изобщо няма да влезе в листите за изборите през октомври.

Очевидно напрежението между Дунчев и Петков все пак е било туширано временно, но… напоследък гневът се отпушва отново.

Ако някой се отцепи от ПП, залагаме първо на Александър Дунчев, коментира се оживено в кулоарите на Народното събрание.

Дунчев е своенравен, опак човек, който не спестява истините на своите. Освен Кирил Петков, се е фиксирал и в „зеления“ Борислав Сандов, когото смята за псевдо-еколог, довериха пред ПИК народни избраници от „промяната“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ