Борисов шокира избирателите: Да се мисли за народа! И с Нинова ще преговаряме, но Възраждане…

бойко борисов

„Днес парламентарната група на ГЕРБ/СДС, а и парламентарната група на ПП показаха съвсем различно ниво – ниво, което очакват хората“, добави Борисов на извънреден брифинг в централата на партията.

„От днешната среща какво виждам аз – има възможност да се надгради много, ако не слагаме кой с кой мандат и какво би направил. Тази посока трябва да се следва. Важно е да се седне и да се говори, включително и с г-жа Нинова за социалния пакет. И с „Български възход“, и с Възраждане“, призова бившият премиер.

„Има два подхода оттук нататък – финансистите на двете партии да продължат преговори на експертно ниво. Ако искаме да дадем още по-голяма институционаност, трябва да поканим министъра на финансите и екипа му, както и отдела на БНБ“, уточни той.

И припомни, че народът е казал, че не може никой да направи самостоятелно правителство. „Никакво его – без значение е с кой мандат ще се направи правителство – първи, втори или трети. Ако стигнем до разбирателство, ще има правителство по политики и така ще се върне парламентаризмът“, сподели лидерът на ГЕРБ.

По думите му трябва да се мисли за народа и за общото благо, а не за егото на дадена партия.

„Има голям шанс. Благодаря на Радев за разбирателството“, каза още Борисов.

На въпрос дали може да подкрепят правителство с втория мандат, той заяви: „Това е провокиращ въпрос. Няма значение с кой мандат ще е – първи, втори или трети. В момента е безсмислено да говорим за мандати. Президентът даде време партиите да проявят разум. ПП дадоха преди малко брифинг за това, което ние говорим – ето това са 17, 18 и 19 точка“.

Борисов каза още, че не канят ПП и ДБ за коалиционни партньори, но не отговори на въпрос би ли се съгласил на искането за оставка на Иван Гешев.

„Две години управлява Радев, а аз съм му виновен за дупката по границата. Не може Митко Есемеса да каже такова нещо. При мен имаше нула миграция“, възнегодува Борисов.

„Във всички случаи ще предложим състав на правителство. Ако избързаме днес или утре, те няма да минат“, отсече той.

„Преди една седмица днешната среща беше невъзможна. Преди една седмица те щяха да започнат с атака, а ние да отвърнем с „Джемкорп“ и парапета. Днес се проведе разумен разговор, с различни цифри и тези. Хората искат да видят разумни хора в парламента, не зверове“, обясни Борисов.

„Ще се включим в исканията за отваряне на бюджета, когато стане ясно какво ще се случи след неговото приемане. Не е най-важното бюджетът в момента“, допълни лидерът на ГЕРБ.

„Благодаря на колегите от ПП, че дойдоха, говориха и ще продължим да говорим по тази тема“, обяви Борисов.

Репортер на ПИК попита как се преговаря с хора, за които има сигнали за злоупотреби в сектор енергетика, включително и сигнал, че Кирил Петков и Асен Василев са натискали тогавашните шефове на „Буглгаргаз“ да заведат арбитражно дело срещу Азербайджан, Борисов отговори: „Няма безгрешни хора. След като сме направили грешките, ще се поучим Не очаквайте от мен да се превърна в Бойко Рашков или Демерджиев. Не мога да кажа дали това е вярно или не.“

„И с Нинова ще преговаряме и ще подкрепим всичко разумно. Конкретни партии за кабинет са всички без „Възраждане“, посочи той.

„Те изнасяха данни за нас, ние за тях. Единственият, който има право да каже вярно или невярно на всичко това, е българският народ. И той каза, че вярва най-много на нас, но след това най-много вярва на ПП. Не сме се заобичали, ако се бяхме заобичали, трябваше да сме обща партия – например Граждани за европейско развитие и промяна“, завърши Борисов.

„Да не се учудвате на знамето на Северна Македония, веднага след това започваме среща с външния им министър Буяр Османи“, заяви в началото на пресконференцията Бойко Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ