Бивш вътрешен министър изригна: Радев да свика КСНС! Демерджиев и главният секретар какво направиха?!

валентин радев

Три случая на пострадали полицаи за три месеца. А вътрешният министър и главният секретар не разказаха какво са направили след тях. Ръководството на МВР направи смени, които не трябваше да извършва. Защо беше сменен Деян Моллов – бивш шеф на Гранична полиция? Сложиха неговата заместничка, а тя не познава така района. Несигурността в ръководството води до такива инциденти. Призовавам президента да свика КСНС.

Това заяви Валентин Радев, бивш вътрешен министър, по Нова ТВ.

По думите му към 2020 г. е имало нулев миграционен натиск. „От управлението на МВР и държавата зависи справянето с миграционния натиск. Смяната на ръководителите на Гранична полиция са политически действия. Те променят политиката за охрана на границата, сменяйки възлови лица. Трябва да се увеличат възнагражденията на граничарите и да се разчита на активна дипломация с Турция“, посочи той. И допълни, че само когато има натиск трябва да се праща подкрепление и то не армия, а жандармерия.

Според него трябва да се увеличи щата на Гранична полиция, който е малко над 6000 души. „През 2009 г. са били 9000, намалението е с близо 30%. Трябва да правим така, че на границата да има само обучени хора, граничари. В МВР няма тренинги за стрелба не само по границата. Те се обучават само частично. Трябва да бъдат първо обучени и после оборудвани с подходящи за терена автомобили – високопроходим. Нужни са термовизи и комуникационни средства – да има станции по високите части, специално за Гранична полиция. Поддръжката на оградата също е много важна“, смята Радев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ