Рут Колева с нова изцепка: Паметникът в Перущица е срамен!

рут колева

Певицата Рут Колева направи коментар пред Нова телевизия за фотосесията, която снима върху Паметника на трите поколения в Перущица. По случая беше подаден и сигнал до прокуратурата.

Този паметник е срамен по две причини, смята певицата. Първата от тях била, че управлението, довело до състоянието му, не е разследвано от прокуратурата.

„Втората причина, по която този паметник е срамен, е неговата символика, защото този бутафорен, празен, изкуствен саркофаг всъщност е един символ на това как комунистическият режим със своите окървавени ботуши гази върху паметта на загиналите в Априлското въстание и се опитва да препише същото геройство на Септемврийското въстание, което е кървав преврат”, коментира Колева.

Тя заяви, че в нито един момент тя и екипът, заснел фотосесията, не са знаели за символиката на паметника. „Беше избран случайно. Не сме имали намерение да поругаем или оскверним каквато и да било историческа памет, свързана с нашата история или българските герои”, категорична беше Колева, която се извини за случилото се.

Тя уточни, че фотосесията е за модно списание. „Много сериозно подцених ситуацията. Подцених и това, че в такива моменти се активизират псевдопатриоти и политици”, призна Рут Колева.

По думите й на мястото на снимките екипът открил „тотална разруха”. „На това място има спринцовки, презервативи, свастики, нецензурни думи, графити – абсолютен разпад”, коментира тя.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ