Главният стратег на Радев: Третият мандат е сламка, която едва ли ще спаси удавниците в парламента

payimage-504764

Не смятам, че третият мандат е чудотворно средство, но както се казва – удавникът се хваща за сламка. Така политологът проф. Александър Маринов, който е председател на Стратегическия съвет към президента и съветник на служебния премиер Гълъб Донев, коментира пред Би Ти Ви шансовете да се състави кабинет с третия мандат.

Професорът направи уговорката, че на страната все пак е нужно редовно правителство, което да работи ефективно.

Наред с дебелите червени линии има и много фактори, които тласкат партиите към властта на всяка цена. Поне една партия каза, че е готова да преговаря с всички за всичко и по всяка време – „Български възход“. Чудо с третия мандат едва ли може да стане, след като се види какво става с предните два, каза Маринов.

Запитан трябва ли да се свика Съвета по сигурност към Министерския съвет, след като две ракети паднаха в Полша, Маринов каза: То е необходимо не толкова заради инцидента в Полша, а заради изводите от него. Този съвет работи доста интензивно при служебното правителство за разлика от предишни периоди. Има нужда от сериозна аналитична дейност как може България да реагира, но и как се приемат заплахите – този инцидент показа, че конфликтът може да се разшири.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ