ОБРАТ! Изчезналото дете в Пловдив се е самонаранило. Майката твърди, че е отвлечена

брифинг

12-годишната Рейсян, която изчезна безследно, е инсценирала отвличане и се е самонаранила. Това стана ясно от брифинг на полицията и прокуратурата, предава „Марица“. Това е най-правдоподобната версия, според събраните до момента доказателства.

„Сред първоначалните версии бе отвличане. Съвместните действия дадоха добър резултат и детето бе за кратко открито. Момичето бе в шок, с видими следи от наранявания по себе си. Трудно се работеше първоначално, заради езикова бариера. Трябваше да намерим преводач и да осъществим комуникация, зада бъде изяснено на какво се дължат тези увреждания“, посочи окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева.

„След подаване на сигнала на тел. 112 незабавно са предприети действия с проверка, след които става ясно, че детето е изчезнало и няма конкретни насоки, е задействан целия необходим ресурс за издирване. Още преди 12 часа са включени голям брой служители от сектор „Специализирани полицейски сили“, жандармерия, униформени със следови кучета. Бяха уведомени всички районни управления, разпространена е снимка на момиченцето, с пълно описание. Включени са и служители на ДЛС „Чекерица“. Бързаме, за да не настъпи тъмната част на денонощието. До 17 часа не беше открито. През това време бяха претърсени всички изоставени жилищни и селскостопански постройки. Тези действия не дадоха резултат. Включиха се местни. Към 18.30 часа бе съобщено, че се чуват звуци до мястото, където беше намерено детето. Беше уплашено, трудно контактуваше. Двама преводачи разговарях с родителите, с техните деца на възраст между 10 и 14 години. Детето беше прегледани от медицински екип и в по-спокойна обстановка се проведе разговор“, каза директорът на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов.

Наблюдаващият прокурор Костадин Паскалев обясни, че са извършени два огледа на две различни места в селото, разпитани са и множество свидетели. Извършена съдебно-медицинска експертиза, която освидетелства състоянието на детето. Констатирани са две увреждания по главата на детето. Признала, че се самонаранила. Проведен е следствен експеримент и е показала какво точно е станало и какво е направила. Доказателствата, събрани на този етап, говорят за инсценировка от страна на момичето. Рейсян се крила цял ден в близка постройка.

Родителите обяснили, че добре гледат децата си и вярват, че става въпрос за отвличане. Работата по случая продължава.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ