Знаков бесепар се озъби на Киро: БСП има ръководни органи. Кой ти си да поставяш условия?!

георги гьоков

Условия за съставяне на кабинет, извиват ли ръцете на БСП от „Продължаваме промяната“?

„БСП няма как да бъде изнудвана, да ѝ се извиват ръцете. Може да се правят такива опити, както в случая г-н Петков, но няма да му се получи. Може би по този начин се правят други внушения в обществото. На БСП никой не може да поставя условия, има ръководни органи, които вземат решения, а не Кирил Петков да задава тон и посока на БСП“, заяви депутатът от левицата Георги Гьоков в студиото на „Денят ON AIR“.

Той уточни, че ръководството на БСП се е срещнало с „Продължаваме промяната“ и ще се проведе втора среща, на която акад. Николай Денков ще представи приоритетите си.“Учудвам се на техния ентусиазъм за канене на всички парламентарни групи, след като получиха покана от проф. Габровски и не се отзоваха“, посочи Гьоков пред Bulgaria ON AIR.Националният съвет на БСП е взел категорично решение, че с ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ няма да подкрепи мандат, а с „Продължаваме промяната“ ще разговаря при евентуално връчване на мандата.

„Всички са наясно, че партия самостоятелно няма да може да управлява и трябва да влезе в коалиция с други партии, за да може да се формира стабилно мнозинство. Никой не може да си прави илюзиите, че ще спечели повече от половината места в парламента, затова трябва да прави компромиси“, отбеляза гостът.

Той сподели, че е работил в Министерския съвет с акад. Николай Денков и го смята за прекрасен човек, но БСП ще подкрепи евентуалните му политики, а не личността му.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ