България изтръпна от ужас! Мъж заля със запалителна течност свой познат и го подпали

Пирогов, Линейка

Окръжна прокуратура – Търговище ръководи досъдебно производство във връзка със случай, при който мъж от град Омуртаг направил опит да убие свой познат, след като го залял със запалителна течност и го запалил, предава novini.bg.

Около 19:45 часа на 15 декември 2022 година, в заведение в града, между двама мъже възникнал скандал, който прераснал във физическа саморазправа. Те били разтървани от други присъстващи и се разотишли. Малко по-късно, в друго заведение, където се намирал единият от опонентите, нахлул другият. 41-годишният държал в ръцете си запалена факла и бутилка със запалителна течност. Той хвърлил двата предмета към намиращ се там 33-годишен негов съгражданин, след което е избягал. В резултат от действията на по-възрастния мъж, по-младият получил изгаряния по лицето и едната ръка, прегледан е в болнично заведение в Търговище и е пренасочен към Клиника по изгаряния при ВМА-Варна, без опасност за живота.

41-годишният извършител на деянието е издирен и задържан. Той е добре известен на органите на реда и е осъждан. Предстои да му бъде повдигнато обвинение, като след преценка на доказателствата от страна на наблюдаващия случая прокурор, може да бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление по чл. 115, във връзка с чл. 18 от НК продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Търговище, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ