Трагедията е неописуема! Издъхна възрастната жена, пребита от внука си – бившия полицай Иван Дачев

иван дачев

95-годишната Гена Кръстева от Пловдив е починала в резултат на зверския побой, нанесен от внука й Иван Дачев. Той е бивш полицай, уволнен от Трето РУ и син на някогашния кмет на община „Марица“ Запрян Дачев, предава 24 часа.

44-годишният мъж криеше лицето си, докато съдебната охрана го конвоираше към съдебната зала, където се гледа мярката му.

„Много съжалявам за случилото се. Опитах се да помогна и си изтървах нервите. Моля да ми определите мярка, с която да мога да работя и да се грижа за детето си“, настоя Дачев. На 13 декември той преби баба си и тя не излезе от кома.

“Секунди преди да започне заседанието получихме информация, че жената е починала в болницата”, заяви прокурор Нено Димов.

Прокурорът представи справка, която показва, че срещу подсъдимия има висящо производство за хулиганска проява. То е било спряно, защото разследващите не са открили Иван Дачев на постоянния му адрес.

“Деянието тогава е извършил на публично място, отново в нетрезво състояние. Потърпевши са сестра му и друга жена, на която е посегнал физически”, поясни Димов. Добави, че сега обвиненият е посегнал на своя близка роднина.

По думите на прокурора 95-годишната Гена Кръстева е била в безпомощно състояние – обездвижена и не можела дори да се завърти без чужда помощ. “Всичко това характеризира Иван Дачев като безотговорна и цинична личност, абсолютно отказваща да спазва закона и морала”, заяви прокурор Димов.

Гена Кръстева е баба на Иван Дачев по майчина линия. „Не желая да намесвате името ми. Той е на 44 г. и всеки носи отговорност за действията си“, заяви баща му Запрян Дачев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ