Нова партия – нов късмет! Депутат на Слави основа ,,Български глас“, оплю грозно ИТН

партия

Над 500 човека от цялата страна се събраха в Благоевград за учредяването на новата партия „Български глас“, обединила разочаровани от партиите на промяната, твърдят от пресслужбата на формацията. Начело на партията застана политологът и един от най-активните протестъри пред 2020 Тихомир Василев, а негов заместник стана бившият депутат от ИТН Георги Попов.

Учредителите на новата партия я наричат „народна“, тъй като произлизат от народа и ще работят за него. Крайно време е да си върнем държавата, да осигурим добро бъдеще за децата си и спокойни старини и достоен живот за родителите ни, каза председателят на партията Тихомир Василев в уводните си думи, представяйки новия политически проект, предава Марица.

Той не скри, че е разочарован от политическите формации на „промяната“. Всеки обещаваше на протестите, че ще даде глас на българското общество, включително и формацията, в която бях аз. Бяха обаче реабилитирани политически скелети, коментира Василев.

Сред учредители е и юристът Георги Попов, който беше народен представител от „Има такъв народ“ в 45-ия и 46-ия парламент. Попов е силно разочарован от ИТН, които не са изпълнили нито едно от желанията на избирателите им, не са спазили нито едно от обещаното на хората.

От бъдещата формация смятат да работят най-вече на терен и по избирателни райони, да имат позиция по всички обсъждания в пленарна зала и да подготвят законопроекти, които първо да минават широко обществено обсъждане.

Сред учредителите на „Български глас“ са още музикантът Петър Писарски, юристът Огнян Митев, Пламен Иванов – експерт по енергетика, Марчело Ризов и др. Партията и нейните структури по места са силно мотивирани и организирани, за да участват в следващи парламентарни, а и местни избори догодина.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ