Гърми чутовен скандал! Заловиха кандидат за кмет с незаконна дървесина, конфискуваха камиона му

Полиция

Кандидат за кмет на петричкото село Скрът бе заловен в петък с цял камион дървесина без никакъв документ. Калоян Карадаков е задържан при внезапна проверка на служители на РДГ Благоевград, в близост до селото, съобщава Struma.com

Служителите установили, че дърветата, натоварени в камиона на Карадаков, не са придружени от никакви документи, удостоверяващи законния им добив. Не били маркирани, камионът бил без превозен билет. На място се развихрил голям скандал, тъй като кандидат-кметът твърдял, че е купил дървесина от склад на известна местна. дърводобивна фирма, но и това не успял да докаже. Камионът е конфискуван и задържан в базата на ЮЗДП в Кресна. Случаят ще бъде докладван на прокуратурата.

Говори се, че дървесината е била предназначена за полицай и държавен служител, които поискали от Карадаков, като вещ в дърводобивния занаят да ги снаби с дърва. За къде обаче пътувал с камиона си Карадаков официалн няма никаква информация. Калоян Карадаков бе кандидат за кмет на селото през 2019-та година от ПП „Нова алтернатива“, но загуби от кандидата на ПП ГЕРБ.

С цел опазване на горите, спиране на контрабандната сеч и избягване на корупционни практики от ЮЗДП Благоевград правят изненадващи проверки отново на принципа на ротацията. Командироват се групи, които да извършват проверки на чужди територии, както е станало и в петък, когато е заловен Карадаков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ