От „Промяната“ притеснени, яростно бранят гласуването с машини! Искат шефката на ЦИК в НС

калина константинова

От „Промяната“ продължават яростно да бранят гласуването с машини. Хората на Кирил и Асен, чрез Калина Константинова, поискаха шефката на ЦИК Камелия Нейкова, да дойде в Народното събрание.

Константинова от ПП внесе предложение за включването като точка 1 за четвъртък изслушване на председателя на ЦИК Камелия Нейкова, по време на което да стане ясно дали комисията е готова да произведе избори по новите правила в Изборния кодекс и дали ЦИК има техническата готовност да обезпечи изборите с настоящите машини, предава ПИК.

Константинова се оплака, че от ЦИК отказали да й отговорят на писмо, пратено от нея преди 2 седмици. От БНБ пък върнали отговор, че специалната хартия за машините, можела да бъде налична най-рано след 6 до 8 месеца.

„Очевидно ЦИК се крият и не желаят да отговорят“, заключи Константинова.

От думите й стана ясно, че от ПП се притесняват, че ако има предсрочни избори, каквито очевидно се задавали на хоризонта, то те щели да се проведат само с хартиена бюлетина.

Пленарна зала обаче отхвърли искането на Калина Константинова. Беше поискано прегласуване. И при него то не срещна необходимия брой гласове за подкрепа за бяха 99, против 90, а 22 се – въздържаха.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ