Депутатите в шок и ужас! Нинова ги насмете и скочи на Радев: Подкарал го е през… Конституцията

payimage-563306

Това, което се случва днес, е шокиращо! Не допускате на гласуване предложенията на БСП. Това заяви от трибуната на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Искам да ви припомня същата ситуация в началото на тази година, когато беше възможно между първо и второ четене да се правят предложения. Значи в началото на 2022 е било възможно да се правят предложения между двете четения, а сега не. Защо? Що за двойни стандарти?! Има ли Правилник за Народното събрание, има ли Конституция?! Нека да чуе българският народ за какво става дума“, заяви Нинова.

Тя заяви, че с промените в Закона за държавния бюджет служебният кабинет замразява доходите на българите, а тези доходи „могат да останат замразени не три месеца, а много по-дълго време“.

„Президентът, както го е подкарал през… Конституцията, може да връчи третия мандат през март. И отиваме на избори. Кога? Май, юни. Това означава, че при липсата на действащ парламент, Можем да стоим със замразени доходи, уважаеми български граждани. Това правите в момента – обричате българските граждани на глад“, заяви емоционално Нинова.

„Да обобщя: замразени доходи, незнайно до кога, при растящи цени на инфлация, разходи за самолети, освободени днес с разходи на служебния кабинет и отворена врата за взимане на кредити. Това ще направи днес Народното събрание. Ще узакони един антисоциален бюджет. Мислете днес какво гласувате“, заяви Корнелия Нинова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ