Рекорден удар: Цяло златно съкровище откриха в турски автобус на „Капитан Андреево“

злато

Над 2.7 кг контрабандни златни сплави отливки на стойност 234 243 лева откриха митническите служители при проверка на автобус. Това съобщиха от Агенция „Митници“.

На 21 декември на МП „Капитан Андреево“ пристига автобус с турска регистрация. В него пътували по редовната линия от Румъния за Турция през България двама водачи и 10 пътници. При проверка под шофьорската седалка е открит пакет, съдържащ четири отливки с правоъгълна форма от жълт метал.

Според направената от вещото лице експертиза отливките с общо тегло 2738.10 грама са от 14-каротово злато на стойност 234 243 лева.

Контрабандно пренасяните златни изделия са задържани.

По случая е започнато разследване от митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура –Хасково.

На двамата шофьори е повдигнато обвинение за това, че в съучастие помежду си, при излизане от България за Турция не изпълнили задължението си да декларират писмено пред митническите органи пренасяните благородни метали през границата на страната, която е външна за Европейския съюз и стойността на паричните средства е в особено големи размери.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ