Мирчев изригна в Twitter: Това е директна заплаха за сигурността! Замитат този факт под килима

ивайло мирчев

„Минавам само да попитам според вас дали Асоциацията на прокурорите ще се скара и на конгресмена Дейвидсън, както се скара на мен заради изказването ми за Гешев и организираната престъпност? Човекът си казва 1:1, че са много обезпокоителни сведенията за корупционни действия от страна на главния прокурор, че санкциите по закона “Магнитски” никакви ги няма в България и че е абсолютно неприемливо главният ни прокурор да се прави, че такива санкции не съществуват“, написа депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев в Twitter.

Поводът за поста му е писмо по отношение на България към финансовото министерство на САЩ от американския конгресмен-републиканец Уорън Дейвидсън, което днес той публикува в личния си профил в Twitter. Писмото касае спазването на санкциите срещу Русия и в по-общ поглед борбата срещу корупцията. Важното в него обаче е, че се посочва конкретно име – това на главния прокурор Иван Гешев.

Мирчев отбелязва, че в писмото на Уорън Дейвидсън се споменава съвсем директно и това, че влиятелни български личности, санкционирани по закона “Магнитски”, са изнудвали действащи министри със заплахи за “повдигане на обвинение от офиса на българския главен прокурор, ако министърът не окаже съдействие”.

„И други неща се казват, споменават се и становища на европейски институции… Изобщо – четем и оставаме с впечатлението, че Асоциацията на прокурорите (и тази на следователите) и самият Гешев са единствените, останали неразбрали, че няма как главният прокурор на една европейска държава да е превърнат в бухалка и това да остане незабелязано.

Според него в Европа и САЩ отдавна са наясно, че царят е гол. „И не мислят да замитат този факт под килима. Защото бухалката вече не е просто български проблем, а директна заплаха за сигурността на държавите членки на НАТО в Европа“, отбелязва депутатът от „Демократична България“ в Twitter.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ