Затвор за шоколадовия престъпник! 65-годишният дядо натрови деца в цял Бургас

Полиция, Крими

Лишаване от свобода до 10 години грози Стефан Станчев, който натрови цял Бургас и околностите с развалените си шоколади, пише Уикенд.

Дистрибуторът на шоколадови изделия най-после бе разкрит от полицията. От 10 години неговата фирма „Норт Стар“ върти престъпни схеми.

Станчев продава на магазините шоколади, бонбони и всякакви подобни лакомства с изтекъл срок, при това изтекъл от поне 5 години. Това е изключително опасно и може да доведе до сериозни последствия.

Престъпната схема е била разкрита след тежък обрив на дете, консумирало шоколад, закупен от квартално магазинче. Родителите му се оплакали в МВР и истината излязла наяве.

Разследващите открили специално място в склада, където служители на фирмата изготвяли фалшиви етикети със срок за годност, заличавайки истинските. Те си служили с най-обикновени материали като памук, ацетон, спирт и разни други химикали. Иззети са датчици печати, мастило и други пособия, използвани при фалшификацията.

Наглостта на Стефан Станчев е огромна. Той не се трогнал даже и след като го разкрили и заплашвал потърпевши, че ако свидетелстват срещу него, ще им направи живота черен.

65-годишният дядо на две деца се държал изключително долно пред хората, като парадирал с връзките си. Хвалел се, че партия ГЕРБ използва негово помещение за офис и познава много влиятелни политици.

Това обаче едва ли ще го спаси от затвора. В момента той се укрива както от властите, така и от журналистите. Жена му и дъщеря му също не си вдигат телефоните, нито отговарят във Фейсбук.

Надеждите на обществото са този човек да изгние в затвора. Той е излагал на риск здравето на деца години наред и всичко само за да спести пари. Този индивид дори не може да се нарече „човек“, в него няма нищо човешко.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ