Хаджигенов нахлу в ефир и удари по масата: Изгонването на Митрофанова закъснява с месеци

адв. Николай Хаджигенов

Това е опасен прецедент – български гражданин и журналист е преследван за това, че си е позволил да каже истината. Оставяме настрана като дребнаво юридическо познание как руски закон, нарушен от български гражданин, който живее извън Русия, е правно основание. Но както знаем, в Русия правото няма значение.

Това каза пред bTV адвокат Николай Хаджигенов от гражданското сдружение „Ние идваме!“. Вчера от сдружението поискаха прокуратурата да погне руската посланичка у нас Елеонора Митрофанова. Причината – действия, които предполагат прикриване или затаяване на информация, във връзка с действията на шпионска мрежа у нас.

Той припомни как предишното българско правителство експулсира 70 души за шпионска дейност. „Не им стискаше да изгонят Митрофанова. Но кой ръководеше тези хора – Елеонора Митрофанова. Изгонването й закъснява с месеци. Няма как да изгониш 70 души за шпионска дейност, но да оставиш техния началник“, каза още Хаджигенов. Според него всеки български журналист, позволил си да каже истината по отношение на войната в Украйна, ще е следваща цел.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ