Обвиненият в насилие дюнерджия от Пловдив хвърля шапка в съда и крещи: Не съм луд!

обвинен

С викове „Не съм луд“ и хвърляне на шапка в стената напусна съдебната зала пловдивският дюнерджия Ресул Салимов, обвинен, че на 14 декември е нанесъл побой над жена си Сюзан и се е опитал да я изнасили пред очите на двете им деца. След подаването на сигнал на телефон 112 тогава той беше изпратен в Центъра за психично здраве, откъдето поискаха мъжът да бъде настанен за продължително лечение там. Окръжният съд в Пловдив назначи съдебно-психиатрична експертиза, която да установи какво е състоянието му. Тя ще бъде направена в същото здравно заведение, но той няма да се връща в него, а ще бъде заведен за изследването от адвокатката си Таня Чечкова. Ресул Салимов напусна Психодиспансера още миналия петък. Според защитата му той е държан там напълно незаконно.

„Ресул описа пред съда как в Центъра за психично здраве слагат хората на легла с разперени ръци и крака и колко е страшно това. Беше категоричен, че той не е за това място. Разплака се от радост, като чу, че няма да го връщат там“, разказа пред „24 часа“ адвокат Чечкова. Делото се гледаше при закрити врати заради данните за здравословното му състояние. Защитата поиска да бъдат изслушани двама свидетели, които да обяснят какъв човек е Ресул Салимов, но съдът отказа.

След Нова година, когато бъде готова експертизата, съдът ще трябва да реши дали той трябва да бъде настанен в Психодиспансера.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ