ИЗВЪНРЕДНО! Николай Денков удари по масата, дава последен шанс на ГЕРБ и ДПС

акад. николай денков

Николай Денков с първи думи след взимането на мандата.

Изисква се мнозинство за приемане на необходимите закони. Върху това бе съсредоточен разговорът ни с президента. Срещата не беше протоколна, а конструктивна и добронамерена. Аз бях негов служебен министър. Имаше какво да си кажем по същество, каза Денков.

Основните приоритети са 4 и те са такива, че да обединяват политиците и гражданите. Иновативните технологии са важни за икономиката.

Образованието също е много важно. Осигуряването на националната сигурност и националната държава е втори приоритет. Правосъдие, което всички да чувстват. Енергийната сигурност е трети приоритет за устойчиво развитие и зелен преход. Намаляване на неравенствата и достъп до здравеопазване е четвъртият ни приоритет, каза Николай Денков.

Следобед в 14 часа сме поканили всички парламентарно представени сили за обсъждане на тази декларация. Вече са водени разговори с ДБ, БСП и БВ.

Подходът трябва да бъде реалистичен, те са обединяващи. Може да се спори по текстове, но ГЕРБ и ДПС биха могли да подкрепят тези дейности и цели. Изключвам „Възраждане“. Ако има подкрепа, ще се търси състав на кабинета.

В момента изобщо не обсъждаме трети мандат, нека видим дали декларацията ще получи подкрепа. За коалиционно мнозинство трудно може да се говори. Формулата на кабинета ще бъде със сериозна политическа подкрепа. С никоя друга политическа сила не са обсъждани имена, каза Денков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ