Нинова скочи грозно на Радев: Имаме пълзяща еднолична власт, която е по ръба на Конституцията

payimage-563306

Откритата война между Корнелия Нинова и Румен Радев продължава. Соцлидерката използва началото на новата сесия на парламента, за да изстреля нов залп с оръдията на „Аврора“ срещу обитателя на „Дондуков“ 2.

Нинова обвини Радев, че се движи по ръба на Конституцията, а властта към момента била еднолична.

„Очевидно, че всички погледи са вперени в третия мандат. Ние бихме го нарекли мандат на разума. Стига емоции! Нека с разум, открито, да се опитаме да сложим край на политическата нестабилност. Нека това е стабилизиране на парламентарната република. Парламентарната република е в опасност. Имаме пълзяща еднолична власт, която се движи по ръба на Конституцията“, прочете декларация от името на БСП Корнелия Нинова.

Тя отново преповтори, че образованието, социалната сфера и здравеопазването, са били и остават основните приоритети на социалистите. „Да преосмислим принципа „Парите следват ученика. Доказа се, че не работи“, посочи Нинова.

Тя поиска отново безплатни учебници, младите хора до 26 г. да не плащат данъци, а и да се спре търговията в здравеопазването, както и здравноосигурените да не доплащат за медицинска и лекарска помощ, докато здравнонеосигурените имали гарантиран от държавата пакет за неотложна помощ и то безплатно.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ